Maailmanlaajuisesti toimiva kuljetus- ja kuriiripalveluyhtiö Skynet Worldwide Express sekä suomalainen logistiikkapalveluyhtiö Collico Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen huhtikuussa 2020.
Vuonna 1972 perustettu Skynet Worldwide Express on toiminut Suomessa 2000 -luvun alusta saakka. Aikaisemmin sen kuljetuksista ovat vastanneet useat eri paikalliset logistiikka-alan toimijat. Skynet:in Suomen kuljetuksista ja jakelusta tulee vastaamaan yksinoikeudella verkkokaupan ja elintarvikkeiden logistiikkaan erikoistunut Collico Oy.
Collicon erikoisalaa on lämpötilasäädelty elintarvikelogistiikka. Yrityksen vastuuhenkilöiltä löytyy vahvaa osaamista elintarvikelogistiikan parissa. Toimitusjohtaja Peter Klenberg on muun muassa ollut kehitysjohtajana Postin Logistiikassa, Suomen Sparin logistiikka- ja ict-johtajana sekä toiminut Tuko Logisticsin kehitysjohtajana. Myynti- ja markkinointijohtaja Jani Vainio on puolestaan toiminut Heinon Tukun logistiikka ja kehitysjohtajana sekä ollut mukana kehittämässä useita verkkokauppoja.
Useiden eri yksityisten yhtiöiden muodostama jakeluverkosto Skynet Worldwide Express toimii tällä hetkellä 209:ssä maassa.

  • Skynetillä on maailman laajin lentorahtiverkosto. SkyNetin kautta voi lähettää paketin melkein minne tahansa, vaikkapa Etelänavalle. Vaikka siellä ei ole Skynet -asemaa, voi kumppanimme toimittaa paketin, Skynet Finlandin maajohtaja Anthony Ehrnrooth kertoo.

Skynet Finlandilla on myös suomalaisille yksityisasiakkaille tarkoitettu ulkomaan pakettipalvelu. Jakeluverkosto kattaa käytännössä koko maailmaan. Palvelun myyntiä tullaa tämän vuoden aikana kehittämään edelleen.

  • Laajan jakeluverkoston lisäksi valttejamme ovat nopeus ja erittäin kilpailukykyinen hinnoittelu. Esimerkiksi paketti suomesta Rio de Janeiroon on perillä noin kolmessa päivässä, Ehrnrooth havainnollistaa.

Collico vastaa Suomessa lukuisten tunnettujen elintarvikealan toimijoiden, kuten Kauppahalli24:n ja Pandan verkkokaupan toimituksissa.

Yhteistyön aloittaminen tarkoittaa lukusia synergiaetuja puolin ja toisin. Skynet Worldwide Express voi käyttää Collicon valmista Suomen jakeluverkostoa ja Collico saa käyttöönsä Skynetin koko maailman kattavan jakeluverkoston.

  • Yhteistyö mahdollistaa jatkossa toimitukset kaikkialle maailmaan yhtä helposti kuin nykyisin Suomen sisällä, Klenberg selventää.

Maailmalaajuisia kuljetuspalveluja tarvitaan muun muassa Collicon uuden verkkokauppapalvelun logistiikassa.

Skynetin puolelta yhteistyö Collicon kanssa tuo toimintaan muun muassa lisää varmuutta ja luotettavuutta.

  • Näen, että meillä on turvallisempi tulevaisuus. Collico on erittäin vahva yhteistyökumppani, Ehrnrooth tietää.