Suomalainen logistiikkapalveluyhtiö Collico Oy tarjoaa kokonaisuuden, joka mahdollistaa verkkokaupan perustamisen matalalla kynnyksellä. Usein verkkokaupasta haaveileva yrittäjä päätyy hautaamaan haaveensa siinä kohtaa, kun hän alkaa ynnäilemään, miten paljon kustannuksia syntyy ja aikaa kuluu, ennen kun verkkokaupan kautta myyty tuote päätyy asiakkaalle saakka.

  • Monissa tapauksissa ongelmaksi muodostuu kallis ja hankala logistiikka. Nyt tilanne on muuttunut. Pitkän kehitystyön tuloksena pystymme kumppaniemme kanssa tarjoamaan kokonaispaketin, mikä sisältää kokonaislogistiikan ja verkkokaupan, Collico Oy:n toimitusjohtaja Peter Klenberg kertoo.
Jani-Vainio-Collico-Oy

Klenberg on ollut aikoinaan mukana rakentamassa Postin pakettipalvelua ja toiminut Tuko Logisticsin kehitysjohtajana. Myynti- ja markkinointijohtaja Jani Vainio on toiminut Heinon tukun logistiikkajohtajana sekä ollut mukana rakentamassa useita verkkokauppoja. Tuotantojohtaja Jarmo Aho on ollut mukana alusta asti Kauppahalli24:n toiminnassa ja omaa runsaasti kokemusta ruoan verkkokaupasta, pienkeräilystä sekä vähittäiskaupasta.

  • Voisi sanoa, että tämä on alalla pitkään toimineiden huipputekijöiden yhteinen suuri ponnistus, Klenberg kiteyttää.

Miten Collico sitten pystyy toteuttamaan logistiikan siihen hintaan, että tavallinen pienyrittäjä voi kuljetuskustannusten jälkeen jäädä voitolle yhdestä myymästään tuotteesta?

  • Syy löytyy siitä, että meillä on lukuisia pieniä toimijoita asiakkaana. Pystymme yhdistämään jakelureittejä ja optimoimaan sitä kautta kuljetuskustannuksia, Jani Vainio selventää.

Collico Oy on perustettu ruoan kotitoimitusten keräily- ja jakelulogistiikan kumppaniksi.  Sama logistiikkamalli toimii myös pienten ja keskisuurten toimijoiden tuotteiden varastoinnissa ja varsinkin jakelussa, missä vaaditaan lämpötilasäädeltyjä kuljetuksia. Tätä verkostoa voidaan hyödyntää myös verkkokauppa-asiakkaiden jakelussa Suomessa.

Kotimaan lisäksi verkkokauppias voi myydä tuotteitaan myös ulkomaille. Viime huhtikuussa Collico Oy solmi yhteistyösopimuksen kaikkialle maailmaan toimittavan Skynet Finlandin kanssa. Skynetin kautta auennut jakeluverkosto 209:n maahan on myös Collicon verkkokauppa-asiakkaiden käytössä.

  • Nyt voit myydä verkkokaupan kautta mitä tahansa minne päin maailmaa tahansa. Me vastaamme kaikesta alusta loppuun. Yksinkertaisimmillaan riittää, että lataat järjestelmään tuotetiedot, kuvat ja tekstit. Kaikki muu tapahtuu automaattisesti, Klenberg kertoo.