Elintarvikelogistiikan kasvuyritykset Collico Oy ja LogXellence Oy ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä. Samalla Collico Oy:n pääomistajat tulevat myös LogXellence Oy:n osakkaiksi.

LogXellence Oy, Tukkuheino Oy ja Suka Oy ovat 4.8.2021 sopineet järjestelyistä, joilla edellä mainitut tahot tulevat LogXellence Oy:n osakkaiksi. Samassa yhteydessä on sovittu rahoituksesta, jolla varmistetaan yhtiön toiminnan jatkuvuus ja kehittäminen pitkällä tähtäimellä. Lisäksi Collico Oy:n ja LogXellence Oy:n välillä on solmittu aiesopimus, joka tähtää pitkäjänteiseen strategiseen kumppanuuteen.

Osana edellä mainittuja järjestelyä on Keravan logistiikkakeskuksen omistajan Logicor Oy:n kanssa tehty monivuotinen vuokrasopimus.

Collico Oy:

  • Collico Oy on vuonna 2019 perustettu logistiikkapalveluyhtiö, joka keskittyy tuottamaan logistiikkapalveluja erityisesti kotimaisille ja kansainvälisille elintarvikkeiden verkkokauppaa harjoittaville yrityksille. Yhtiö tarjoaa lisäksi elintarvikkeiden varastointipalveluita, rahti- ja jakelupalveluta sekä kokonaisvaltaisen palvelukokonaisuuden alkoholijuomien valmistajille ja maahantuojille, sisältäen kotimaan ja kansainväliset rahtipalvelut, verovapaan varaston. Palvelut kattavat asiakkaiden tarpeet varastoinnista, keräilystä, kuljetuksista ja jakelusta alkaen monipuolisiin lisäarvopalveluihin.
  • Yhtiö toimii myös osana kansainvälistä SkyNet Worldwide Express pikajakeluverkostoa, joka mahdollistaa express- ja pakettitoimitukset koko maailmaan
  • Yhtiöllä on toimitilat Vantaan Juurakkotiellä ja Tuusulan Jusslassa ja se työllistää keskimäärin n. 75 henkilöä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli n. 3,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevaihdon odotetaan päätyvän noin 7,5 miljoonaan euroon. Collicon pääomistajia ovat Tukkuheino Oy ja Suka Oy.

LogXellence Oy:

  • LogXellence Oy on vuonna 2019 perustettu elintarvikelogistiikkaan ja varastointi- sekä monipuolisiin lisäarvopalveluihin erikoistunut logistiikkapalveluyhtiö. Yhtiö käynnisti toiminnot Keravalla, Tuko Logisticsin entisissä toimitiloissa helmikuun alussa 2020. Yhtiö on ensimmäisen toimintavuotensa aikana investoinut uuteen, Efima Oy:n toimittamaan Dynamics D/365 ERP-järjestelmään, osittain automatisoituun rataan, kuljettimiin ja kylmätekniikkaan elintarvikekeräilyä varten. Yhtiö omistaa myös tiloissa olevan Cimcorp Oy:n toteuttaman 3D Shuttle keräilyautomaatin.
  • Yhtiö työllistää keskimäärin noin 50 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli n. 2,5 miljoonaa euroa. Tämän vuoden liikevaihdon odotetaan päätyvän noin 4,5 miljoonaan euroon.

Collicon ja LogXellencen strateginen yhteistyö tuo nykyisille ja uusille asiakkaille aiempaa monipuolisempia palveluja ja laajempia kokonaisratkaisuja. Yhteistyöllä luodaan uusi vahva kotimainen vaihtoehto elintarvikelogistiikan sektorille parantamaan asiakkaiden kilpailukykyä ja laatua.

Lisätietoja antavat:
collico_logo

Peter Klenberg, CEO
Collico Oy

+ 358 40 517 2009
peter.klenberg@collico.fi

Jari Rinnekoski, CEO
LogXellence Oy

+358 40 057 3711
jari.rinnekoski@logxellence.fi

Collico tarjoaa verkkokauppa asiakkailleen koti- ja ulkomaan pakettipalvelut

Keskity oleelliseen ja anna meidän hoitaa koko logistiikka puolestasi